Floris

Mijn naam is Floris en mijn ouders wonen in Houten. Mijn zus Hester en mijn broer Jelle wonen allebei in Utrecht. Als ik in het weekend bij mijn ouders ben komen zij gelukkig ook vaak op bezoek.

Door de week ga ik met veel plezier 3 dagen naar het ROC in Utrecht waar ik vaak in de kantine te vinden ben. Met andere collega’s ruim ik daar allerlei rommel op en maak alles weer netjes schoon.

De overige 2 dagen van de week ga ik naar “De Cimbaal”: een dagactiviteitencentrum in Nieuwegein. Hier doe ik veel verschillende dingen zoals knutselen, mandela’s kleuren, vaatwasser uitruimen, op de Wii spelen, sporten, muziek maken en luisteren etc. De begeleiders verzinnen steeds leuke dingen voor ons.

Op zaterdagochtend ga ik altijd zwemmen; daar kijk ik de hele week al naar uit! En maandagavond ga ik naar mijn sportclubje in Houten waar ik altijd met veel plezier heb met de hele groep als we sportieve spellen doen.

In de vrije tijd kijk ik graag naar de tv: een voetbalwedstrijd (vooral van het Nederlands elftal en Ajax) of de Tour de France maar ik luister ook graag naar een cd van Jan Smit, Frans Bauer of André Rieu.

En als het mooi weer is fiets of wandel ik graag een stukje door het park of in de buurt van het Vijfspronghuis.

Met mijn vrienden uit het Vijfspronghuis vind ik het gezellig om samen naar de avonturen van Bassie en Adriaan te kijken! Verder vind ik het heel leuk samen met mijn medebewoners een uitstapje te maken, een wandeling te maken of een feestje te vieren.

Ik ben blij om met mijn vrienden in het mooie Vijfspronghuis te wonen waar de aardige begeleiders wel van een grapje houden!