Louis

Hallo, ik ben Louis en woonde bij mijn ouders in Houten.

Ik ben in het Anthoniusziekenhuis te Utrecht geboren.

Tot december 2004 heb ik in Utrecht gewoond.

Ik heb een broer die Ard heet en een zus Karen.

Via Kleutervreugd, een kleuterschool voor gehandicapte en niet gehandicapte kinderen, ben ik op de Rafaëlschool (ZMLK) gekomen. Velen uren zijn besteed om mij lezen en schrijven te leren, maar helaas dit is niet gelukt. Door enkele stages zoals bij een gezin in Nieuwegein en op een dagverblijf in Maarssen bleek dat ik goed in het huishouden ben.

Daarom heeft mijn moeder de stoute schoenen aangetrokken en de directeur van Van de Valk in de Bilt gebeld en gevraagd om een stage plaats, zij waren zeer enthousiast en ik mocht komen. Na deze stage ben ik in dienst genomen en heb hier 2 jaar met veel plezier gewerkt.

Vanaf mei 2001 werk ik in het Verzorgingshuis aan de Lekboulevard te Nieuwegein. Dit vind ik erg leuk werk. Heel gevarieerd zoals keukenhulp, stofzuigen en wat heel leuk is, helpen in het eetcafé. Dit doe ik iedere week op de maandag, dinsdag en woensdag.

De andere twee dagen ga ik naar het ROC aan de Vondellaan en ontmoet daar mijn oude schoolvrienden en vriendinnen. Hier leren wij weer andere dingen zoals tekenen, schilderen, werken op de computer en zelfs schaatsen op de Vechtsebanen.

Mijn hobby’s zijn: muziek luisteren en gelijk op één van mijn muziekinstrumenten meespelen b.v. viool, fluit of trekharmonica. Mijn favoriete muziek is die van André Rieu. Verder muziek maken bij de Muziekgroep “De Pletters”. ‘s Zomers heerlijk fietsen op de tandem met mijn ouders en hun vrienden. Verder houd ik van lekker eten en drink daar graag een glaasje wijn bij.

Het liefst wilde ik met mijn vrienden en vriendinnen, die zich ook voorgesteld hebben, gezamenlijk in het Vijfspronghuis wonen. Dat heeft helaas lang geduurd maar is nu wel gelukt!