Wouter

Hallo ik ben Wouter.

Ik woon in het Vijfspronghuis. Het heeft best lang geduurd, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Eerst heb ik nog 4 jaar op de Wilgenhof gewoond, dat was omdat het Vijfspronghuis niet zo snel ging. Daar woonde ik 3 dagen in de week met 4 van de huidige 10 bewoners van ons Vijfspronghuis. Voor mij was dat best fijn en was daardoor al een klein beetje gewend om niet meer de hele week bij mijn ouders te wonen. Maar ik kom ook vaak bij mijn ouders, meestal in de weekenden. Mijn zus Marloes woont al lang niet meer thuis. Zij woont met mijn zwager Robert in Vleuten. En zij hebben sinds dit jaar een baby, mijn neefje Timo. Hij is erg lief en ik vind het heel leuk als hij bij ons is. Mijn vrienden van de Vijfsprong vinden hem ook erg lief.

Ik ga 2 dagen in de week naar het atelier De Wijde Doelen. Daar teken en schilder ik en heel soms worden er dan schilderijen van mij verkocht. Ook ga ik 3 dagen per week naar het ROC. Daar help ik de conciërge met de afwas de kopieer machine vullen en nog veel meer klusjes. Echt een baantje voor mij.
In mijn vrije tijd ga ik naar de soos, en tot voor kort ging ik naar de Pletters een muziek groep in Nieuwegein. Iedereen vindt het jammer dat deze club is opgeheven, ik vind het heel erg leuk om muziek te maken. Soms ga ik ook met mijn ouders fietsen op de tandem, en vrijdags ga ik fitnessen.
Ik woon in het Vijfspronghuis omdat ik niet voor mij zelf kan zorgen, daar wordt ik door hele lieve mensen geholpen. Mijn handicap noem je down syndroom. Ik kan het niet allemaal goed vertellen maar ik begrijp best veel.

Ik hoop dat ik het heel lang in het mooie Vijfspronghuis zal wonen.