HET ONTWERP

Het appartementencomplex aan de Henri Dunantlaan bestaat uit negen woningen waarvan er vijf voor onze groep zijn gebouwd. Hierin zijn 10 appartementen gerealiseerd van ca. 37 m2 en enkele gemeenschappelijke ruimten. De bouwtekeningen zijn vervaardigd door architectenbureau Ron Schutten te Bergambacht.

De appartementen hebben de uitstraling van vijf normale woningen; naast de begane grond zijn er twee woonlagen. De begane grond bevat 3 appartementen, een gezamenlijke woonkamer, keuken met bijkeuken, invalidentoilet, normaal toilet en een slaapruimte voor de begeleiders. Op de eerste etage bevinden zich 5 appartementen en op de tweede etage 2 appartementen, een logeerruimte en diverse bergruimtes. Alle appartementen hebben een eigen woonkamer met kitchenette, een slaapkamer en een badkamer. De woningen liggen dichtbij het oude centrum van Vreeswijk.

DE BOUW

Woningbouwvereniging Mitros heeft samenwerking met projectontwikkelaar Rolis Vastgoed ons de locatie aan de Henri Dunantlaan 4B in Nieuwegein-Zuid aangeboden. De officiële oplevering is geweest. Op 12 oktober 2011 zijn de bewoners in het huis getrokken.

DE BUURT

Het complex aan de Henri Dunantlaan bestaat uit een aaneengesloten bouwblok van in totaal negen woningen. De Vijfsprong heeft de middelste vijf woningen in gebruik genomen. Er zijn 10 appartementen en gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. Het complex ligt dichtbij de Handelskade en het Merwedekanaal. De historische kern van Vreeswijk bevindt zich op loopafstand. Dit biedt veel mogelijkheden voor contacten van onze groep met de buurt en het dorp. Wij streven naar integratie van onze groep met de buurtbewoners.